Агресія Росії є єдиною причиною війни в Україні - США

16:14, 11.06.2021
Агресія Росії є єдиною причиною війни в Україні  - США

Агресія Путіна не має меж

Російська сторона постійно говорить про те, що конфлікт на сході України став наслідком «організованого ззовні державного перевороту» в Україні, однак єдиною причиною є виключно агресія РФ.

 

Як інформує УМ, про це заявила тимчасово повірена у справах США при ОБСЄ Кортні Острієн під час онлайн-засідання Постійної ради Організації.

 

«Минулого тижня наш російський колега стверджував на цій Постійній раді, що конфлікт на сході України став наслідком організованого ззовні державного перевороту. Російська делегація неодноразово заявляла про це тут, вОБСЄ. Але повторення цього не означає, що це правда, і не змінює того факту, що агресія Росії проти України є єдиною причиною конфлікту», - заявила вона.

 

Представниця США зазначила, що також єдиною причиною продовження цього збройного конфлікту є те, що Росія продовжує його підживлювати вже понад сім років.

 

«Унаслідок конфлікту загинули 13 тис. людей, ще десятки тисяч постраждали, а понад мільйон людей стали переселенцями. Здається, Росія вважає, що смерть та руйнування, які вона холоднокровно несе цивільному населенню на сході України, є допустимим побічним ефектом у її зусиллях з дестабілізації свого суверенного сусіда та перешкоджання євроатлантичній інтеграції України», - заявила Острієн.

 

Як повідомляли ЗМІ, Євросоюз в ОБСЄ заявив, що рішуче відкидає спотворений наратив, який просуває Росія, представляючи себе посередником «внутрішньо-українського конфлікту»та намагаючись легітимізувати так звані «народні республіки»на сході України.

 

 На засіданні Постійної ради було зазначено, що це є просто спробою відвернути увагу від триваючої російської агресії проти України.