В Україну не пускають росіян вакцинованих «Спутником»

11:58, 10.06.2021
В Україну не пускають росіян вакцинованих «Спутником»

Вакцинованик російським "Спутником" зась до України

Документ про вакцинацію і результати тесту про COVID-19, які пред'являються на кордоні з Україною, повинні містити достатню інформацію. А Довідка про щеплення російською вакциною права на в'їзд не дає.

 

Як інформує УМ, про це заявив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

 

 Держприкордонслужба отримала роз’яснення від Міністерства охорони здоров’я та просить громадян врахувати інформацію про те, як мають бути оформлені такі документи, та якими вакцинами мають бути імунізовані громадяни.

 

Зокрема, за останні два дні в пунктах пропуску через державний кордон України спостерігаються випадки, коли з-за кордону  намагаються в’їхати іноземці з документами про імунізацію вакциною "Спутник V".

 

Як повідомив речник ДПСУ, на кордоні з Росією за ці два дні було зафіксовано 15 таких спроб з боку громадян РФ.

 

Демченко наголосив, що документ про щеплення "Спутником" не дає права на в’їзд в Україну, оскільки ця вакцина не включена до переліку ВООЗ.

 

Згідно з останньою постановою уряду, що спрощує перетин кордону під час карантину, іноземним громадянам та особам без громадянства для в'їзду в Україну (у т.ч. власникам посвідки на тимчасове проживання в Україні), окрім обов’язкового полісу страхування від COVID-19, необхідно мати або негативний результат ПЛР чи експрес-тесту, який проведено не більш як за 72 години до перетину державного кордону, або документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, виданого англійською мовою або з перекладом англійською мовою.