У ході Міжнародної операції проти оргзлочинності затримано сотні осіб

16:08, 08.06.2021
У ході Міжнародної операції проти оргзлочинності затримано сотні осіб

В рамках поліцейсьих рейдів затримали 800 людей

У ході глобальних поліцейських рейдів проти організованої злочинності у 18-и країнах затримані 800 підозрюваних. Слідчі, яким вдалось зламати мережу, котру використовували злочинці, прочитали мільйони повідомлень. Під час глобальної поліцейської операції вилучено тонни наркотиків та мільйони доларів.

 

Як інформує УМ, про це у вівторок, 8 червня, повідомила європейська поліція Європол.

 

Під час цієї операції тільки у Німеччині було проведено понад 70 арештів, повідомляє прокуратура у Франкфурті-на-Майні. Також було проведено обшуки на понад 150 об'єктах.

 

Раніше Федеральне бюро розслідувань США та австралійські слідчі зламали мережу, яку використовували злочинці, і прочитати мільйони зашифрованих повідомлень. В рамках операції під назвою OTF Greenlight/Trojan Shield слідчі стежили за тим, як члени мафіозних угруповань, азійських злочинних синдикатів та кримінальних байкерських банд планували угоди щодо наркотиків, відмивання грошей або вбивств.

 

В рамках міжнародної поліцейської операції проведено 700 обшуків, вилучено понад 8 тонн кокаїну, 22 тонни канабісу та 2 тонни амфетаміну та метамфетаміну, 250 одиниць вогнепальної зброї, 55 автомобілів класу люкс та понад 48 мільйонів доларів у різних валютах.