ЄС виділила Україні мільйони захисних масок та апарати ШВЛ

13:51, 08.06.2021
ЄС виділила Україні мільйони захисних масок та апарати ШВЛ

ЄС постійно надавав допомогу Україні для боротьби з COVID-19 з початку пандемії

Три країни ЄС (Бельгія, Німеччина та Словаччина) запропонували Україні засоби індивідуального захисту та апарати ШВЛ для боротьби з пандемією COVID-19 - допомога включає понад 35 мільйонів захисних масок, 24 апарати ШВЛ, 10 тисяч захисних костюмів та окулярів.

 

Як інформує УМ, про це 8 червня повідомили в представництві ЄС в Україні.

 

Надання допомоги координував Євросоюз через свій Центр реагування на надзвичайні ситуації

 

У нещодавньому пакеті Бельгія запропонувала Україні 500 тисяч масок KN95 та 2 мільйони хірургічних масок, Німеччина запропонувала 25 мільйонів хірургічних масок, 7 977 000 масок FFP2 та 24 апарати ШВЛ, Словаччина запропонувала по 10 тисяч захисних костюмів, хірургічних масок, масок FFP2 та захисних окулярів.

 

«Я хочу подякувати країнам-членам ЄС за підтримку України в боротьбі з COVID-19. Ми повністю солідарні з нашими найближчими сусідами. Наш Координаційний центр реагування на надзвичайні ситуації відстежує поточні обставини і готовий спрямовувати допомогу надалі», - заявив Янез Ленарчич, європейський комісар з питань врегулювання криз.

 

Нагадаємо, що ЄС постійно надавав допомогу Україні для боротьби з COVID-19 з початку пандемії. У 2020 році низка країн-членів ЄС забезпечували підтримку України через Механізм цивільного захисту ЄС.