Зеленський назвав маніпулятивну умову аби закон про олігархів винести на референдум

14:17, 07.06.2021
Зеленський назвав маніпулятивну  умову аби закон про олігархів  винести на референдум

Президент Зеленський завуальовано готує суспільство до референдуму по олігархічному закону

Глава держави вважає, що олігархічний закон – це не питання референдуму, але вибору може не залишитися.

 

Президент Володимир Зеленський заявив, що якщо Верховна Рада не проголосує зазаконопроєкт №5599 «Про запобігання загроз національній безпеці, пов'язаних з надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу у суспільному житті (олігархів)», то він винесе це питання на всеукраїнський референдум.

 

Як інформує УМ, про це він сказав на брифінгу в рамках форуму «Україна 30.Екологія».

 

Він зазначив, що якщо побачить вплив олігархів на парламент України в питанні неголосування або зміни цього законопроекту, відтягування його прийняття, то буде діяти рішуче.

 

«Якщо у мене не буде підтримки парламенту, у мене залишається найголовніша підтримка – це суспільство. І саме тоді я винесу питання про олігархів на референдум», – сказав Зеленський.

 

Водночас президент розраховує, що до цього не дійде і питання вирішить Верховна Рада.

 

«Я вважаю щиро, що це не питання референдуму... Референдум – це свято, на яке йдуть люди, це як вибори: ми ходимо щось змінити, і я знаю, що від мого голосу це залежить. Тому на референдумі повинні бути фундаментальні питання . Я не хотів би, щоб питання закону про олігархів було для людей фундаментальним. Я вважаю, що ми більш-менш можемо пройти парламент, і всі-всі депутати, особливо депутати, за яких голосували – не просто окремі партії, а мажоритарники, всі вони повинні підтримати цей закон», – резюмував глава держави.

 

Як повідомляла УМ, президент Володимир Зеленський у понеділок, 7 червня відкрив Всеукраїнський форум «Україна 30. Екологія».

 

Також раніше повідомлялося,  що колишній голова Луганської ВЦА та Закарпатської ОДА Геннадій Москаль вважає президентський закон по боротьбі з олігархами повною профанацією.