«Столичний» захопили озброєні тітушки

11:58, 03.06.2021
«Столичний» захопили озброєні тітушки

Повертаються 90-ті?..

Ринок «Столичний», що поблизу окружної дороги Києва, захопили озброєні чоловіки. Вони проникли на територію ринку та почали трощити прилавки й товари. На місце прибули правоохоронці. За останніми даними, фізичного протистояння вдалося уникнути.

 

Як інформує УМ, про це 3 червня повідомили у Нацполіції.

 

Зранку 3 червня група озброєних чоловіків в балаклавах і без розпізнавальних знаків проникли на територію ринку «Столичний». Ймовірно, це було рейдерське захоплення, адже невідомі привезли із собою драбини, сокири та кувалди.

 

Зрештою вони використали їх, аби потрапити на територію ринку. Після цього вони почали трощити все підручними засобами. Нападники були у бронежилетах, масках та касках. Також вони мали жовті пов'язки зі скотчу на лівій руці.

 

На виклик оперативно прибули київські правоохоронці. У супроводі Нацгвардії вони затримали 4 тітушок, які чатували на прохідній до території ринку і не давали заїхати автобусам. До них застосували сльозогінний газ.

 

Коли на місце події прибув столичний спецназ, вони у супроводі бійців Нацгвардії оточили периметр ринку. З павільйону вибігло приблизно 80 нападників, але до бійки з поліцією не дійшло. Згодом два взводи силовиків у супроводі тітушок відправилися до захопленого павільйону. Всі входи заблокували, а всередині тривають слідчі дії.

 

Як повідомили у поліції, українським правоохоронцям вдалося взяти ситуацію під свій контроль і вони забезпечують публічний порядок на ринку "Столичний". На щастя, постраждалих внаслідок рейдерського захоплення немає.

 

« Нині поліція охороняє публічний порядок та проводить превентивні заходи на ринку "Столичний". Найближчим часом буде надано правову оцінку діям учасників конфлікту та прийнято рішення щодо притягнення їх до відповідальності», - зазначили правоохоронці.

За останніми даними центральний в'їзд і виїзд з території ринку залишається фактично заблокованим причепами.