Іранська делегація прибула в Україну на переговори по катастрофі літака МАУ

16:58, 01.06.2021
Іранська делегація прибула в Україну на переговори по катастрофі літака МАУ

Заступника глави МЗС Ірана Мохсена Бахарвандра чекає непроста розмова...

Делегація Ірану на чолі з заступником глави МЗС Мохсеном Бахарвандром прибула до Києва для проведення третього раунду переговорів щодо збитого біля Тегерана в 2020 році літака МАУ.

 

Як інформує УМ, про це 1 червня повідомив у Твітері посол Ірану в Україні Манучехр Мораді.

 

«Делегація Ісламської республіки Іран на чолі з заступником міністра закордонних справ Мохсеном Бахарвандом прибула сьогодні в Україну для проведення третього раунду переговорів між двома країнами з технічних і правових аспектів трагічної катастрофи українського PS752», - написав посол.

 

Другий раунд переговорів щодо катастрофи літака Міжнародних авіаліній України, який був збитий неподалік Тегерана у січні 2020 року, відбувся в жовтні 2020 року в Тегерані.

 

Нагадаємо, що літак Boeing 737-800NG із реєстраційним номером UR-PSR авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» рейсу PS752 з Тегерана до Києва був збитий невдовзі після вильоту з міжнародного аеропорту столиці Ірану вранці 8 січня. Загинули всі 176 людей, які були в літаку, – 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед загиблих – громадяни семи країн, у тому числі 11 українців (усі 9 членів екіпажу і 2 пасажири).