Окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру

11:49, 25.05.2021
Окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру

Обстіли цивільних російськими зайдами стали буденними...

Останнім часом, нехтуючи вимогами Міжнародного гуманітарного права, проросійські найманці вдаються до відвертих обстрілів цивільної інфраструктури населених пунктів, розташованих вздовж лінії зіткнення на підконтрольній Уряду України території.

 

Черговий злочин проти мирних мешканців було зафіксовано 24 травня о 18.15, коли окупанти застосували протитанковий ракетний комплекс. Обстріл було здійснено з передмістя Горлівки – шахти 6,7. У цьому районі з середини травня діють гарантії безпеки на проведення ремонтно-відновлювальних робіт по обидві сторони від лінії розмежування.

 

Як інформує УМ, про це 25 травня повідомлено на сторінці Пресслужби Об'єднаних сил.

 

Зазначені дії окупантів спрямовані на провокування підрозділів Збройних Сил України відкрити вогонь у відповідь з подальшим їх звинуваченням у порушенні режиму припинення вогню саме в районі, де діють дзеркальні гарантії на безпечне проведення робіт.

 

Внаслідок обстрілу, одна з ракет влучила у гаражний кооператив «Північний», друга – в житловий будинок, що в населеному пункті Північне. На щастя, внаслідок обстрілу ніхто з мешканців не постраждав, однак домогосподарства зазнали серйозних пошкоджень.

 

Маркування на залишках ракет вказує, що ці боєприпаси російського виробництва та підтверджує безпосередню участь Російської Федерації у розв'язуванні агресії та вчиненні злочинів проти людяності в Україні.

 

Українська сторона СЦКК оперативно верифікувала обстріл та за допомогою встановленого координаційного механізму поінформувала СММ ОБСЄ.

 

Вкотре наголошуємо, що підрозділи Збройних Сил України знаходяться на позиціях і неухильно дотримуються зобов’язань, щодо всеосяжного режиму припинення вогню, які були досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи.