Росія оббріхує Україну щодо нагнітання міжнародної напруженості

09:31, 24.05.2021
Росія оббріхує  Україну щодо нагнітання міжнародної напруженості

Крим - це Україна!

Заступник директора Департаменту інформації і друку МЗС Росії Ілля Тимохов на міжнародній онлайн-конференції заявивши, що «водна блокада» окупованого Криму з боку України сприяє зростанню міжнародної напруженості, власне звинуватив Україну в тому, що витворяє сама РФ. 

 

Як інформує УМ, виступ Тимохова процитувало  російське ТАСС.

 

Міжнародна конференція проходила під назвою  «Чорноморське питання у фокусі світової політики» й присвячена 150-річчю Лондонській конвенції.

 

«Не припиняються запеклі спроби Києва покарати населення Криму за його законний вибір на користь возз'єднання з Росією. Триваюча водна блокада півострова може призвести до чергової гуманітарної катастрофи з наслідками, що важко передбачити. Такі дії не лише йдуть урозріз із нормами міжнародного права, а й сприяють зростанню міжнародної напруженості» – сказав Тихонов.

 

Представник МЗС РФ заявив, що не всі країни засвоїли уроки конференції в Лондоні в 1871 році, за підсумками якої було покладено край боротьбі провідних держав за сфери впливу в Чорноморському регіоні.

 

«Зараз ми знову спостерігаємо недалекоглядні спроби окремих держав переписати міжнародні правові норми, що встановлюють правила для використання Чорноморських проток», – заявив Тихонов.

 

Він також заявив, що «провокації української влади в Керченській протоці і Азовському морі в 2018 році», яким нібито потурали деякі західні партнери, «були здатні спровокувати новий конфлікт у Чорному морі».

 

«Хочеться вірити, що наші західні партнери згадають події того часу і нарешті зрозуміють, що будь-які протиріччя можна вирішити лише в атмосфері взаємної поваги і виключно в рамках інклюзивної та відкритої дискусії», – додав російський представник.