У Мінську екстрено посадили літак рейсу «Афіни-Вільнюс» і арештували засновника NЕХТА Протасевича

15:23, 23.05.2021
У Мінську екстрено посадили літак рейсу «Афіни-Вільнюс» і арештували засновника NЕХТА Протасевича

Літак компанії Ryanair змусили здійснити екстрену посадку в Мінську.

Білоруські силовики змусили літак компанії Ryanair, який прямував з Афін до Вільнюса, здійснити вимушену екстрену посадку в аеропорту Мінська нібито через те, що на борту є бомба.

 

Після цього жодних ознак мінування літака виявлено не було, втім, силовики зняли з літка і арештували одного із засновників телеграм-каналу NЕХТА Романа Протасевича, якому в Білорусі загрожує смертна кара.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє канал NЕХТА у неділю.

 

«На борту рейсу, який летів з Афін до Вільнюса, був Роман Протасевич! У Білорусі йому загрожує смертна кара. Лукашисти захопили літак, щоб арештувати Протасевича», - йдеться у повідомленні.

 

 

Також зазначається, що якщо подивитися на траєкторію маршруту літака, то можна побачити, що до аеропорту Вільнюса було набагато ближче і він не повинен був приземлятися у Мінську.

 

Вже відомо, що повідомлення про мінування літака виявилося хибним. Утім, в  національний аеропорт "Мінськ" приїхали пожежні автомобілі МНС і машини швидкої допомоги.

 

На місці працювали сапери, а пасажири лайнера пройшли повторний огляд. Саме завдяки цьому і було затримано Протасевича.

 

Як повідомляла "УМ", раніше опозиційний канал NEXTA, засновники якого переховуються від мінських силовиків за кордоном, опублікував фільм "Лукашенко. Золоте дно" про статки самопроголошеного президента.