Столтенберг і Макрон обговорили ситуацію щодо України

16:29, 21.05.2021
Столтенберг і Макрон обговорили ситуацію щодо України

Столтенберг і Макрон під час переговорів у Парижі

Під час візиту до Парижа Генсек НАТО Єнс Столтенберг обговорив із президентом Франції Емануелем Макроном ситуацію в Україні та агресивну поведінку Російської Федерації.

 

Як інформує УМ, про це 21 травня повідомлено на сайті НАТО. 

 

«Росія все ще утримує війська в Україні (на окупованій території - ред.) та навколо неї, цих військ більше, ніж під час попередньої ескалації. Тож нам потрібне мирне рішення. Я привітав активну роль Франції у нормандському форматі», - сказав Столтенберг.

 

Він наголосив на тому, що НАТО пильнує, оскільки поведінка Росії щодо України є лише частиною загальної тенденції її агресивних дій. Водночас, за словами Столтенберга, Альянс дотримується двоєдиного підходу щодо Росії, який включає оборону союзників та діалог з Москвою.

 

Генсек НАТО і президент Франції обговорили також підготовку до саміту Альянсу, що має відбутися у Брюсселі 14 червня. На цій зустрічі йтиметься про шляхи зміцнення зв’язків між Європою та Північною Америкою, а також напрямки розвитку Альянсу відповідно до ініціативи «НАТО 2030».

 

Нагадаємо, як раніше повідомлялося, очікується, що ситуація, яка виникла кілька тижнів тому після зосередження російських військ поблизу кордонів України та на її тимчасово окупованих територіях, а також вплив агресивної політики Кремля на загальну євроатлантичну безпеку, обговорюваимуться на рівні лідерів країн НАТО під час зустрічі в Брюсселі у червні.