Володимир Зеленський: У нас не диктатура й не монархія

13:18, 20.05.2021
Володимир Зеленський: У нас не диктатура й не монархія

Володимир Зеленський: Ви побачите ще багато всього

Президент Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання журналістів, - чи не буде в одній з країн східної Європи чергового авторитарного режиму, - сказав:

 

«Я виконую свої конституційні обов'язки. Там представлені всі органи влади. Це не диктатура і не монархія».

 

Як повідомляє Україна молода, питання розгорнулось у контексті  обговорення кадрових змін в НБУ та «Нафтогазі» під час пресконференції Зеленського на ДП "Антонов" у четвер. 

 

Зокрема, Володимир Зеленський зазначив,  що  «Нафтогаз» прогнозував  збитки на рівні 11 млрд.

 

Тому уряд прийняв рішення про зміну керівництва компанії.

 

Щодо завершення  епохи бідності Зеленський зазначив, що  епоху бідності завершити найскладніше, підкресливши, що не все залежить від нього.

 

“Економіка не дуже добре розвивається через пандемію, але в порівнянні з іншими країнами знаходиться в нормальному стані. Тисну на уряд. Їм не просто і зі мною, і з наповненням бюджету. 

Епоха бідності закінчиться тоді, коли всі будуть сплачувати податки, буде дерегуляція, диджіталізація буде... І все це буде», - запевнив Володимир Зеленський.

 

Щодо можливих санкцій проти Коломойського та Фірташа, президент зазначив: «Ви побачите ще багато всього».

 

Також Зеленський наголошує, що рішення РНБО є колективними, а його ініціативи покликані захистити Україну.

 

«Я виконую свої конституційні обов'язки. І не з якоюсь кучкою людей, а в Раду національної безпеки та оборони входять всі інституції: як правоохоронці, так Кабмін, так прем'єр, голова Верховної Ради, інституція президента України – всі. Це не диктатура і не монархія – там всі представлені.

 

І деякі з них не голосують за санкції проти пана Медведчука. Я вважаю, що – ну, це їхня думка, це їхнє рішення. Це Рада національної безпеки й оборони. Ми обговорюємо питання. Доказуємо один одному, а потім голосуємо. Спільна відповідальність. Відповідальність кожного», - сказав президент.

 

І додав, що «готовий відповідати за те, що ми там робимо».

 

Як повідомляла "УМ", Зеленський назвав головні пріоритети влади на найближчий час: без олігархів і без війни.