Естонія підписала документ про підтримку вступу України в ЄС

17:34, 19.05.2021
Естонія підписала документ про підтримку вступу України в ЄС

Прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас та президент України Володимир Зеленський. (Фото Офісу президента)

Прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас та Президент України Володимир Зеленський 19 травня підписали спільну заяву щодо підтримки вступу України до ЄС.

 

Як інформує УМ, про це повідомила пресслужба глави держави.

 

Глава естонського уряду Кая Каллас перебуває в Україні з триденним візитом, у середу вона провела зустріч з президентом Володимиром Зеленським.

 

На зустрічі окрему увагу приділили першочерговим крокам України у напрямку поглиблення відносин з ЄС.

 

Володимир Зеленський наголосив на стратегічній меті України щодо набуття повноправного членства в ЄС та висловив подяку Естонії за традиційно активну підтримку в реалізації цього амбітного завдання, заявили в ОП.

 

 

 «За результатами переговорів президент України та прем'єр-міністр Естонської Республіки підписали спільну заяву щодо пріоритетних напрямів двосторонньої співпраці.

 

У документі окремо зафіксована готовність Естонії підтримати майбутній вступ України до ЄС та налаштованість сприяти нашій державі у досягненні критеріїв членства», - йдеться у повідомленні пресслужби офісу президента.

 

Зауважимо, що вже три країни раніше зобов’язалися підтримати вступ України до ЄС – Литва, Латвія та Польща.

 

Із цими державами були підписані декларації щодо європейської перспективи України. Ці документи не були оприлюднені публічно.