Чаус збирається повернутися в Україну: нове відеозвернення

12:55, 19.05.2021
Чаус збирається повернутися в Україну: нове відеозвернення

Чаус у новому відеозверненні пригрозив компроматом...

Колишній суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус  записав нове відеозвернення, в якому заявив, що має намір повернутися в Україну і разом з адвокатами відповісти на всі запитання. У новому відео він пригрозив викрадачам компроматом.

 

Як інформує УМ, про це стало відомо з його зверненні у Телеграм, яке він виклав вранці  19 травня і підписав: «Залишилося 10 годин…».

 

Чаус заявив, що передасть своїм друзям рукописні записи з компроматом на своїх викрадачів, а ті передадуть їх правоохоронцям.

 

«Люди, причетні до мого викрадення в 2016 році, бояться мого повернення. Вони зроблять все, щоб я замовк. А, знаючи їх можливості, в тому числі і фінансові, я переживаю за своє життя [...]. Прошу правоохоронні органи України поставитися до цих матеріалів з усією відповідальністю, не дивлячись на посади, статус та прізвища, вказані мною», — сказав Чаус.

 

Перше відеозвернення Чауса при скачуванні було підписано «привіт Петро Олексійович», натякаючи на Порошенка. Нове відео при скачуванні підписано «Гран привіт». Ймовірно, йдеться про колишнього депутата від «Блоку Петра Порошенка» Олександра Грановського.

 

Нагадаємо, що 3 квітня адвокати екссудді Дніпровського райсуду Києва Чауса повідомили про його викрадення. За їхніми словами, Чауса викрала в центрі столиці Молдови група озброєних людей і вивезла в невідомому напрямку.

 

5 квітня глава МВС Молдови заявив про затримання першого підозрюваного. За його словами, Чауса викрали іноземні громадяни, вони вже покинули країну, перейшовши молдовсько-український кордон.. Листувалися організатори викрадення українською мовою.

 

17 травня Чаус вперше записав відео після викрадення. Він запевнив, що скоро повернеться в Україну. Його адвокат вважає, що екссуддя записав відео під тиском.