Зустріч президентів України та США інтенсивно готується

12:16, 14.05.2021
Зустріч президентів України та США інтенсивно готується

Оксана Маркарова впевнена, що зустріч президентів відбудеться за будь-якої "погоди"

Україна і США працюють над організацією зустрічі президентів. Українське посольство в Вашингтоні, так само як і американське в Києві, опрацьовують можливість зустрічі президентів Володимира Зеленського і Джо Байдена.

 

Як інформує УМ, про це заявила у Вашингтоні посол України в США Оксана Маркарова.

 

«Звичайно, працюємо - і ми, і наші колеги з американського посольства в Україні - над тим, щоби відбулася зустріч і візити як президента Зеленського до Сполучених Штатів, так і, сподіваюся, сьомий візит (за весь час – ред.) Джо Байдена в Україну», - зазначила Маркарова.

 

Вона повідомила, що українська сторона готова до всіх форматів двосторонньої зустрічі - не тільки в Україні або США, а і в інших країнах, якщо така нагода виникне раніше.

 

Посол підкреслила, що зараз відносини між двома країнами розвиваються дуже інтенсивно.

 

«Ми однозначно відчуваємо величезну підтримку від американських колег на всіх рівнях - від президента Байдена, держсекретаря Блінкена - ви всі бачили недавній візит до Києва... Тобто є безумовна і дуже потужна підтримка і напрацювання контактів на всіх рівнях», - констатувала Маркарова.

 

 

Нагадаємо, що під час візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена до Києва Президент України Володимир Зеленський передав запрошення главі Білого дому Джо Байдену відвідати Україну.