Кабінет Медведчука в офісі ОПЗЖ також обшукує СБУ

16:47, 11.05.2021
Кабінет Медведчука в офісі ОПЗЖ також обшукує СБУ

Ще два дні тому Віктор Медведчук з'являвся на публіці, а нині десь подівся. (Фото ОПЗЖ)

Слідчі і оперативники Служби безпеки України проводять обшуки в офісі партії "Опозиційна платформа – За життя", зокрема, в кабінетах лідера партії, кума Путіна Віктора Медведчука у вівторок.

 

Як передає Україна молода, про це повідомили анонімні джерела в правоохоронних органах окремим вітчизняним ЗМІ.

 

Так, саме в ці хвилини слідчі СБУ проводять обшуки в офісі ОПЗЖ у кабінетах Віктора Медведчука на Великій Васильківській у Києві та ще двох житлових будинках народного депутата в столиці.

 

Раніше було відомо, що обшуки тривають у будинку Медведчука по вулиці Монтажників у Києві, де він мешкає з родиною поки в основному будинку в Пущі-Водиці проводять капітальний ремонт.

 

 

Тоді як генпрокурорка Ірина Венедіктова повідомила, що за результатами обшуків, місцезнаходження М (тобто Медведчука - ред.) не встановлено, а тому СБУ вживаються відповідні заходи до його встановлення та вручення йому клопотання про тримання під вартою.

 

Водночас на обшуки помешкань лідера ОПЗЖ відреагувала пресслужба Медведчука, яка розповсюдила коротку заяву:

 

«Ні Верховна Рада, ні президент своїм указом, ні РНБО не можуть незаконно, як це на жаль практикується останнім часом, визнати людину терористом чи звинувачувати його у терористичній діяльності, без вироку суду, яке вступило у законну силу».

 

Як повідомляла «УМ», генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала підозру в держзраді куму Путіна Віктору Медведчуку та нардепу ОПЗЖ Тарасу Козаку.