Кіпр скасував карантин для вакцинованих українців

12:17, 10.05.2021
Кіпр скасував карантин для вакцинованих українців

Кіпр відкривається для туристів на початку сезону.

Влада Кіпру скасувала карантин для туристів з низки країн, серед них і Україна.

 

Відтепер, туристи можуть не проходити самоізоляцію лише у разі, якщо вони вакцинувалися і мають відповідну довідку.

 

Як інформує Україна молода, про це пишуть європейські ЗМІ у понеділок.

 

Зазначається, що у понеділок, 10 травня, Кіпр завершив третій частковий локдаун за допомогою нової системи коронавірусних "паспортів безпеки", які дозволять кіпріотам вільно пересуватися.

 

Крім того, до Кіпру пускатимуть лише тих туристів, які отримали дві дози вакцини AstraZeneca, Moderna, Pfizer або «Спутник V». Якщо людина вакцинувалася Johnson&Johnson, то з моменту вакцинації має пройти принаймі 14 днів.

 

Зазначається, що туристам з обома щепленнями не потрібно проходити тестування перед поїздкою і відправлятися на карантин після прибуття.

 

Як заявив міністр охорони здоров'я Кіпру Константинос Іоану, впроваджуючи протоколи охорони здоров'я, тестуючи населення та прискорюючи програму вакцинації, «Кіпр робить важливий крок до виходу з невизначеності».

 

Отже з понеділка скасовується дія системи офіційного схвалення виходу людей з дому за допомогою текстових повідомлень. Кіпріотам, які бажають потрапити в заклади гостинності, тепер потрібно буде показати ковідний сертифікат, який уряд назвав "паспортом безпеки".

 

Отримати його можуть особи, які мають принаймні одну дозу вакцини проти коронавірусу або які хворіли коронавірусом за останні шість місяців, чи мають  дійсний 72-годинний негативний ПЛР або швидкий тест.

 

Влада заявила, що цей "паспорт" є тимчасовим заходом, який застосовуватиметься до 31 травня, щоб допомогти пришвидшити програму вакцинації на острові.

 

Попри те, що заклади гостинності та другорядні магазини будуть знову відкриті, нічна комендантська година діятиме з 23:00.

 

Вакцина, яку отримала людина, повинна бути визнана Європейською агенцією з лікарських засобів (ЕМА). Також допускається імунізація препаратом «Спутник V».

 

Нагадаємо, Кіпр запровадив локдаун 26 квітня, коли лікарні намагалися впоратися зі зростаючими випадками коронавірусу.

 

Нині ж Міністерство охорони здоров'я заявило, що Кіпр посідає шосте місце в ЄС за показником введення першої дози вакцини від коронавірусу.

 

Як повідомляла "УМ", Україна опинилася в списку країн, з території яких повністю заборонено в’їзд до держави Ізраїль.