Росія призупинила туристичні авіарейси до Болгарії

16:01, 07.05.2021
Росія призупинила туристичні авіарейси до Болгарії

Російських туристів не випускають на курорти Болгарії.

Росія вирішила призупинити виконання авіарейсів для своїх туристів до Болгарії щонайменше до кінця травня.

 

Як повідомляє Україна молода, про це поінформувала член правління Бургаської обласної туристичної палати Евеліна Пулева в коментарі профільному болгарському сайту TravelNews.

 

Так, останній рейс російської авіакомпанії S7 до Бургаса відбудеться 9 травня. До цього часу з кінця березня виконувався лише один рейс на тиждень.

 

Рейс, як вважають в Болгарії, було призупинено за закликом російського політика Владіміра Жириновського, який попросив російську владу офіційно заборонити придбання нерухомості в Болгарії, а також поїздки до країни для туризму.

 

Пізніше пані Пулева та керівництво аеропортів у Варні та Бургасі уточнили, що наразі рейси призупинені лише на травень. Але незрозуміло, чи будуть виконуватися заплановані на червень рейси.

 

Остаточне рішення щодо польотів до Болгарії буде прийнято 11 травня, повідомило представництво російської авіакомпанії S7 в Болгарії.

 

Туроператори також розповіли, що мають інформацію від громадян Росії про те, що посольство Болгарії в Москві наразі не видає віз.

 

Рішення російської влади може бути пов'язане із тим, що Міністерство закордонних справ Болгарії оголосило російського дипломата персоною нон грата і звернулося до правоохоронних органів Росії з проханням надати всебічну допомогу владі Болгарії в розслідуванні вибухів на болгарських збройних складах.

 

Як повідомляла «УМ», Росія з 15 квітня до 1 червня призупинила регулярні та чартерні авіарейси до Туреччини. Рішення пояснили ситуацією з коронавірусом.

 

Це рішення співпало із візитом президента Зеленського до Стамбулу, де обговорювалося військове співробітництво між країнами, а також із наміром США направити свої військові кораблі до Чорного моря (відповідний дозвіл на це американцям перед тим надала Анкара).