В окупованому Криму мілііє Білогірське водосховище

14:12, 04.05.2021
В окупованому Криму  мілііє  Білогірське водосховище

Білогірське водосховище.

У Білогірському водосховищі, де окупаційна влада відновила спуск води для потреб південно-східної  частини Криму, почав різко знижуватися рівень води.

 

Як інформує УМ,  про це повідомляє "Крим.Реалії".

 

Станом на початок травня рівень води опустився значно нижче за смугу прибою.

 

Це сталося протягом минулих двох тижнів із початку спуску води з водосховища.

 

Активіст громадського руху «Вільний Крим» із Білогірського району Решад Меметов каже, що води спускають більше, ніж надходить у водосховище.

 

«…відповідно, рівень води в ньому став помітно падати. І це тільки початок. Улітку цей процес відбуватиметься набагато швидше, а це означає, запаси корисного об'єму води можуть вичерпатися ще швидше, ніж торік», — заявив активіст.

 

Зазначається, що на річці Біюк-Карасу, нижче греблі Білогірського водосховища окупаційна влада демонтувала земляну дамбу, споруджену торік підрозділами російських трубопровідних військ.

 

Повідомляють, що об'єм води в кримських водоймищах зараз значно менший, ніж станом на 1 травня 2020 року.

 

«До початку травня загальний сумарний об'єм води у водосховищах, розташованих в річищах річок, склав 85,801 млн кубічних метрів, що на 24,411 млн кубічних метрів більше, ніж місяць тому, але на 8,979 млн кубічних метрів менше, ніж станом на 1 травня 2020 року», — пише видання з посиланням на повідомлення «кримського Гідрометцентру».