Нуланд їде до Києва разом з держсекретарем США

10:18, 04.05.2021
Нуланд  їде  до Києва разом з держсекретарем США

Вікторія Нуланд - заступниця держекретаря США й вірний друг України.

Вікторія Нуланд, яку нещодавно затвердили на посаді заступниці державного секретаря США з політичних питань, прибуде до Києва разом з держсекретарем Ентоні Блінкеном.

 

Як інформує УМ,  повідомленняпро це  розміщене на сайті Держдепу.

 

«Заступниця держсекретаря Нуланд здійснює візит до Лондона (Сполучене Королівство) та Києва (Україна) 4-6 травня», - йдеться у повідомленні. 

 

Нуланд має 32 роки дипломатичного досвіду.

 

Вона працювала в адміністрації Обами на посаді помічника державного секретаря з питань Європи та Євразії.

 

Вікторія Нуланд - у «чорному списку» РФ, який передбачає заборону на в'їзд, у відповідь на персональні санкції США проти Росії.

 

Нуланд після відходу адміністрації Обами увійшла до академічних кіл та аналітичних центрів, стала відвертим критиком зовнішньої політики президента Дональда Трампа, зокрема його замирення з президентом Росії Владіміром Путіним.

 

Як повідомлялося, держсекретар США Ентоні Блінкен  перебуватиме в  Києві 5-6 травня та зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським.

 

Окрім того, держсекретар матиме зустріч із прем’єр-міністром Денисом Шмигалем та предстоятелем Православної церкви України Епіфанієм. 

 

Блінкен також зустрінеться з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою та іншими чиновниками і представниками українського громадянського суспільства. 

 

Ранішевітчизняні експерти зазначали, щовізит Блінкена може полегшити занепокоєння України щодо потенційної зустрічі Байдена та Путіна цього літа.