Клімкін заявив про нову проблему України та підірвану довіру США

14:45, 30.04.2021
Клімкін заявив про нову проблему України та підірвану довіру США

Павло Клімкін: Україна підірвала довіру цивілізованого світу.

Тема підкилимних звільнень-призначень у «Нафтогазі» продовжує резонансно набирати обертів.

 

Як зазначала УМ, лідери провідних країн, дипломатичні представництва зробили відповідні  заяви що від дотримання принципів корпоративного управління, прозорість та доброчесність у призначенні персоналу в енергетичному секторі залежить довіра до України.

 

Роблять певний аналіз та застереження і вітчизняні аналітики.

 

От і ексочільник Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін зазначає, що США будуть непохитними в питанні дотримання Україною чесних правил гри у всіх напрямках.

 

Як інформує УМ, про це Павло Клімкін написав у своєму  Facebook.

 

«100 днів президентства Байдена. Йому дійсно є що презентувати. Головне – це наявність стратегії на кожен з ключових напрямів: від відновлення інфраструктури до соціальної політики», - вважає ексміністр.

 

Стосовно зовнішньої політики, то тут, на думку Клімкіна,  є три чіткі засадничі моменти.

 

По-перше, це системність, а не "понятійність", як у Трампа. По-друге, невідворотність перемоги демократії над авторитарними режимами.

 

По-третє, участь в союзах та коаліціях для утвердження демократичного порядку денного у світі.

 

Серед геополітичних пріоритетів адміністрації Байдена - Китай як головний суперник і заклятий друг, Росія як ключова загроза всьому демократичному світові та виведення військ з Афганістану. Глобальним стратегічним пріоритетом є екологія та "зелене" майбутнє, бо іншого може не бути.

 

«Яке ж наше місце в цих пріоритетах? Воно є, воно може бути важливим, але цілком та повністю залежить від нас. Ми маємо стати частиною демократичного світу та надійним союзником. Таким, що заслуговує на довіру і має стійкість протистояти ударам з Росії: як військовим, так і гібридним. Допомагають тільки тим, хто сам готовий захищатися», - зауважує Павло Клімкін.

 

Політик вважає, що з довірою ми, серед іншого, створили собі проблему подіями навколо Нафтогазу. І справа зовсім не в особистостях, а в дотриманні правил, якими живе цивілізований світ. Це як система "свій-чужий" і тому далі буде.

 

«А щодо стійкості, то тут нам конче необхідна спільна зі США нова стратегія щодо Росії. Саме спільна, а не задовольнятися місцем у стратегії інших. Тоді це буде про союзництво», - застерігає дипломат.