Семена Семенченка продовжують утримувати під вартою

09:46, 30.04.2021
Семена Семенченка  продовжують  утримувати  під вартою

Суд над Семеном Семенченком (Стас Юрченко, Ґрати)

Печерський районний суд Києва залишив під вартою колишнього народного депутата Семена Семенченка, якого підозрюють у створенні на території України незаконного збройного формування.

 

Як інформує УМ, про це журналістам повідомив адвокат Семенченка Владислав Добош.

 

Печерський районний суд Києва залишив без змін запобіжний захід колишньому народному депутату Семену Семенченку у вигляді тримання під вартою.

 

Нагадаємо, що колишнього народного депутата Семена Семенченка заарештували 26 березня за нібито створення «приватної армії».

 

Раніше апеляційний суд Києва вже залишав Семенченка під арештом.

 

За версією СБУ, Семенченко і так званий таємний агент НАБУ Євген Шевченко у 2018 році організували громадську організацію з  охоронних послуг.

 

СБУ вважає, що вона фактично стала приватною військовою компанією, діяльність яких на території України заборонена, і тому вважається незаконними збройними формуваннями.

 

Семенченку закидають ч.3 ст. 260 (керівництво незаконними збройними формуваннями, їх фінансування, постачання їм зброї, боєприпасів, вибухових речовин чи військової техніки – караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої).