Підлітка, який зарізав батьків і 8-річного брата затримали в Києві

10:29, 27.04.2021
Підлітка, який зарізав батьків і 8-річного брата затримали в Києві

Емоції треба стримувати - у противному разі - можуть призвести до трагедії

Столичні поліцейські затримали 16-річного хлопця за потрійне вбивство у Дарницькому районі. За потрійне вбивство загрожує довічне ув’язнення

 

Як інфомує УМ, про це розповів начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

 

Юнак зарізав батьків, 8-річного брата та кілька днів жив у квартирі поруч із загиблими.

 

У понеділок, 26 квітня, до правоохоронців звернулась місцева мешканка із повідомленням про те, що близько трьох днів не виходить на зв’язок її син, який разом із дружиною та дітьми проживає у квартирі на вулиці Ревуцького. Для встановлення усіх обставин на місце виїхала слідчо-оперативна група. Правоохоронці поспілкувались із заявницею та сусідами, після чого прийняли рішення про залучення працівників ДСНС для аварійного відкриття дверей.

 

«Потрапивши до квартири, ми виявили тіла власників помешкання та їх малолітнього сина зі слідами насильницької смерті. Усі троє — місцеві мешканці 1971, 1979 та 2012 років народження. Після проведення комплексу оперативно-пошукових заходів, ми встановили, що до скоєння тяжкого злочину причетний 16-річний старший син потерпілих. На розшук зловмисника по тривозі був піднятий увесь особовий склад Дарницького управління поліції. Підлітка затримали під час відпрацювання району. При собі він мав ніж, який було вилучено та направлено для проведення відповідної експертизи», — розповів Андрій Крищенко

 

З’ясувалось, що підозрюваний під час чергового конфлікту з батьками спочатку зарізав батька та матір, а потім так само вбив малолітнього брата. Після цього підліток ще декілька днів перебував у квартирі поруч із загиблими, а коли батьків почали розшукувати родичі, він утік.

 

«За даним фактом відкрите кримінальне провадження за частиною 2 статті 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу. Найближчим часом фігуранту буде повідомлено про підозру та суд обере йому запобіжний захід. Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі», — додав Андрій Крищенко.