За затримку постачання вакцини ЄвроСоюз подав позов проти AstraZeneca

16:59, 26.04.2021
За затримку постачання вакцини ЄвроСоюз подав позов проти AstraZeneca

Фармацевтична компанія AstraZeneca за порушення контракту "влетить" у копієчку...

Європейська комісія заявила 26 квітня, що подала в суд на фармацевтичну компанію AstraZeneca за порушення контракту після ряду затримок з постачанням вакцини від COVID-19.

 

Як інформує УМ, про це на пресконференції заявив представник комісії, написала 26 квітня  Deutsche Welle.

 

Судовий процес почали ще в пʼятницю, 23 квітня – його підтримали всі 27 країн-членів блоку.

 

«Деякі умови контракту не були дотримані, і компанія не змогла розробити надійну стратегію для забезпечення своєчасної доставки доз», — пояснив представник.

 

Нагадаємо, що у ЄС був контракт із компанією AstraZeneca, за яким вона зобовʼязувався докладати усі зусилля, аби доставити блоку 180 мільйонів доз вакцини у другому кварталі цього року. Це в цілому складе 300 мільйонів доз у період з грудня 2020 року по червень 2021 року. Однак у заяві від 12 березня AstraZeneca заявила, що буде докладати зусиль, аби доставити тільки одну третину від цього. Зараз же ЄС намагається компенсувати дефіцит поставок, замовляючи більше у інших виробників. Наприклад, дозамовив 100 мільйонів доз у Pfizer.

 

 

У свою чергу, Україна домовилася з Європейською комісією зробити сумісним український та європейський цифрові сертифікати про імунітет від COVID-19.

 

Додамо, що  з 15 червня в країнах Європейського Союзу будуть діяти санітарні сертифікати, які містять інформацію про щеплення, результати ПЦР-тестів та іншу інформацію для полегшення подорожей під час пандемії коронавірусу.