Прем'єр Вірменії Нікол Пашинян подав у відставку

11:31, 25.04.2021
Прем'єр Вірменії Нікол Пашинян подав у відставку

Пашинян розраховує на перемогу під час виборів, що дасть йому шанс знову очолити уряд.

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян подав у відставку для проведення дострокових парламентських виборів. Відставка Пашиняна означає відставку і всього складу уряду Вірменії.

 

При цьому, Пашинян розраховує на перемогу під час виборів, що дасть йому шанс знову очолити уряд.

 

Я інформує Україна молода, про свою відставку Нікол Пашинян заявив у телезверненні до вірмен у неділю.

 

«Я йду у відставку в День громадянина, і це символ того, що ми повертаємо народові владу, яку отримали від народу», - заявив урядовець.

 

При цьому він зазначив, що продовжить виконувати обов'язки прем'єра в повному обсязі до проведення виборів.

 

Також Пашинян додав, що на прийдешніх виборах висуне свою кандидатуру на посаду глави уряду Вірменії від партії Громадянський договір, яка братиме участь у виборах,

 

Згідно з конституцією Вірменії, уряд подає заяву про свою відставку президенту після того, як це зробить прем'єр-міністр країни. Урядовці продовжують виконувати свої обов'язки до формування нового уряду.

 

Зауважимо, що у Вірменії триває політична криза: протести з вимогою до Пашиняна залишити посаду відбуваються в країні з дня закінчення військового конфлікту в Нагірному Карабасі. Опозиційні сили звинувачують прем'єра в зраді національних інтересів та у поразці від Азербайджану.

 

У відповідь на масові протести прем'єр пообіцяв піти у відставку, але залишив за собою право балотуватися повторно. Він також оголосив про проведення в країні дострокових парламентських виборів 20 червня.

 

Рішення про проведення в Вірменії дострокових виборів було досягнуто в результаті переговорів влади з опозицією. Раніше прем'єр називав прийняте рішення "найкращим виходом із внутрішньополітичної ситуації, що склалася".