ООС останньої доби: ворог не припиняє стріляти

09:31, 23.04.2021
ООС останньої доби:  ворог не припиняє стріляти

Захисники України тримають оборону в районі ООС.

Протягом минулої доби, 22 квітня, було зафіксовано 17 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації, один український військовий загинув.

 

Як повідомляє УМ, про це інформують у штабі ООС.

 

Збройні формування Російської Федерації продовжують вести обстріли позицій українських захисників. 

 

Зокрема, неподалік селищ Південнне та Зайцеве російські окупанти відкривали вогонь з мінометів 82-го та 120-го калібрів, а біля Красногорівки – ще й зі станкових протитанкових гранатометів.

 

Неподалік населеного пункту Шуми ворог здійснив обстріл з протитанкового ракетного комплексу та мінометів 120-го калібру.

 

Поблизу населених пунктів Піски, Золоте-4, Водяне та Павлопіль загарбники обстрілювали позиції наших захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

 

У передмісті селищ Майорськ ворог застосував протитанковий ракетний комплекс, станкові протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю.

 

Внаслідок обстрілу збройними формуваннями Російської Федерації позицій підрозділів один військовослужбовець Збройних Сил України отримав осколкове поранення не сумісне з життям.

 

Станом на 7 годину ранку, 23 квітня, з боку російсько-окупаційних військ було зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню.

 

Так, неподалік населеного пункту Новоселівка противник відкривав вогонь з мінометів 120-о калібру, а поблизу Авдіївки з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

 

Нагадаємо, станом на вечір, 22 квітня, в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасібойовики сім разів порушили режим припинення вогню.