Поблизу Луганська і Донецька окупанти викотили «Гради»

13:42, 22.04.2021
Поблизу Луганська і Донецька окупанти викотили «Гради»

Реактивні системи залпового вогню «Град» бойовики викотили поза лініями відведення.

Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували 12 реактивних систем залпового вогню «Град», які бойовики викотили поза лініями відведення на непідконтрольній владі України території Донбасу.

 

Як повідомляє Україна молода, про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ.

 

Зокрема, безпілотник місії ще 19 квітня зафіксував 6 РСЗО поблизу населеного пункту Каютине (47 км від Донецька) і ще 6 – поблизу населеного пункту Чорнухине (64 км від Луганська).

 

Також місія зафіксувала розміщений у порушення ліній відведення 1 ЗРК у житловому кварталі в підконтрольному урядові Тарамчуку Донецької області.

 

Як повідомляла "УМ", українські урядовці заявляють, що напад на Україну не буде легкою прогулянкою для Росії і коштуватиме дуже дорого, оскільки окупанти понесуть величезні втрати. Адже готовність ЗСУ і інших силових підрозділів кардинально відрізняється від тієї, яка була у 2014 році.

 

Напередодні Порошенко закликав керівництво України передати ЗСУ на Донбасі «Джавеліни» та інше озброєння через російську загрозу.  На його думку, українським військовим на передову мають бути повернуті засоби розвідки, контрснайперські групи, засоби РЕБ.