Великобританія та Україна поглиблюють військову співпрацю

15:24, 21.04.2021
Великобританія та Україна поглиблюють військову співпрацю

Командування ООС у Великій Британії

Під час офіційного візиту до Сполученого Королівства Великої Британії делегації Збройних Сил України вдалося домовитися про кроки щодо поглиблення військового співробітництва між збройними силами обох країн.

 

За повіомленням УМ, про  це інформує служба зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України.

 

Як повідомив командувач об’єднаних сил Збройних Сил України, генерал-лейтенант Сергій Наєв, уході візиту  вивчався й досвід роботи Постійного оперативного штабу Стратегічного Командування Збройних Сил Сполученого Королівства Великої Британії.

 

Зокрема, порядок роботи структурних підрозділів Постійного оперативного штабу, порядок управління під час операцій, повноваження командуючих і командирів.

 

«Ми ознайомилися з умовами планування, підготовки та проведення операцій Об’єднаних сил швидкого реагування як самостійно, так і спільно з союзниками та країнами-партнерами, а також завданнями щодо організації оперативної та бойової підготовки», — наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

 

Своєю чергою начальник об’єднаних операцій Постійного оперативного штабу Стратегічного Командування Збройних Сил Сполученого Королівства Великої Британії віце-адмірал Бен Кі наголосив на здійсненні подальших кроків з поглиблення військового співробітництва між спорідненими Командуваннями обох країн.

 

Нагадаємо, раніше  командувач Об'єднаних сил Збройних сил України, генерал-лейтенант Сергій Наєв повідомляв, що українська розвідка розглядає наразі три сценарії дій російських військ.

 

За його словами, перший сценарій стосується демонстрації сили.

 

Другий – отримання військовим шляхом дніпровської води.

 

Третій варіант стосується загострення в районі проведення ООС і проведення локальних військових дій в напрямку наших позицій.

 

За всіма відпрацьовані заходи реагування. 

 

Також раніше стало відомо, що Україна веде перемовини про придбання у Великої Британії двох протимінних тральщиків Sandown. 

 

Нагадаємо, як повідомляли іноземні ЗМІ, раніше в парламенті Великобританії закликали до нових санкцій проти РФ та Китаю.