Україна побачила прогрес у Мінських переговорах

12:58, 21.04.2021
Україна побачила  прогрес у Мінських переговорах

Росія не змогла нав'язати свій порядок денний

28 квітня учасники Мінських переговорів можуть розглянути узгоджений варіант документа, що втановлює контроль за дотриманням режиму тиші на Донбасі.

 

У розробці цього документа безпековою підгрупою Тристоронньої контактної групи є суттєвий прогрес.

 

Як інформує УМ, про це за підсумками роботи підгрупи 20 квітня заявила  українська делегація у Тристоронній контактній групі на своїй сторінці у Фейсбук.

 

Зокрема повідомляється, що за основу розробки додаткових заходів з контролю за дотриманням “всеосяжного перемир’я” на Донбасі безпекова підгрупа взяла проєкт, запропонований Україною.

 

Впродовж засідання 20 квітня учасники безпекової підгрупи ТКГ обговорили всі пункти проєкту.

 

"Завдяки фаховому сприянню Глави СММ ОБСЄ посла пана Х. Чевіка сторони пройшли перше читання в повному обсязі, попунктно", - йдеться у тексті повідомлення.

 

Цей документ на рівні підгрупи може бути погоджений вже до кінця цього тижня, а 28 квітня його може розглянути засідання Тристоронньої контатної групи на рівні глав делегацій України, ОБСЄ і РФ. 

 

"Є надія, що на наступне засідання ТКГ на рівні глав делегацій (28 квітня) документ, що встановлює додаткові заходи щодо дотримання режиму припинення вогню, буде представлений у повністю узгодженому варіанті", -  вважає представництвоУкраїни у Тристоронній контатктній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.