На Кубі вибрали наступника Кастро

09:58, 20.04.2021
На Кубі вибрали наступника Кастро

Мігель Діас-Канель обійняв пост першого секретаря ЦК Коммпартіі Куби замість Рауля Кастро

Кубинська компартійна верхівка обрала президента Мігеля Діас-Канеля першим секретарем свого центрального комітету замість Рауля Кастро.

 

Рішення було ухвалено в останній день з'їзду в понеділок, 19 квітня.  Зміна влади знаменує собою кінець шести десятиліть правління братів Фіделя і Рауля Кастро вперше після кубинської революції 1959 року.

 

Як інформує УМ, про це повідомило агентство Anadolu.

 

«Історичний день... Засновник і керівник партії передає обов'язки», – написав Діас-Канель у Twitter.

 

Зазначається, що 60-річний політик, народжений після революції, уособлює нове покоління, яке перебуває у владі Куби, з більш сучасним мисленням. Водночас сам він заявив, що не змінюватиме політику острова. Інженер-електронник провів всю свою кар'єру в Комуністичній партії і стежив за кожним кроком, щоб дістатися до вищого рівня уряду.

 

Додамо, що Діас-Канель був членом комуністичної молоді, потім очолив партію у двох провінціях. Після цього він був призначений міністром вищої освіти і віцепрезидентом у 2013 році, а незабаром став президентом в 2019-му. Діас-Канель стане першою цивільною особою, яка очолила Компартію Куби.

 

«Він є результатом не імпровізації, а вдумливого відбору молодого революціонера з умовами для просування на більш високі посади», – охарактеризував його Кастро.

 

Дилемою для Діас-Канеля тепер стало те, що він повинен розібратися з найсерйознішою економічною кризою, з якою зіткнувся острів майже за 30 років, викликаною пандемією і санкціями, введеними США.

 

Нагадаємо, що 16 квітня перший секретар центрального комітету Комуністичної партії Куби Рауль Кастро оголосив, що йде зі своєї посади.