Тупицький скликає спецзасідання КСУ щодо свого звільнення

11:59, 12.04.2021
Тупицький скликає спецзасідання КСУ щодо свого звільнення

Одіозний суддя Тупицький - не здається

Тупицький скликає спецзасідання КСУ щодо свого звільнення.  Самого одіозного суддю в суд не пускають співробітники держохорони через відсутність повноважень.

 

Як інформує УМ, пресслужба КСУ повідомила, що відсторонений указом президента голова КСУ Олександр Тупицький заявив, що 12 квітня він скликає спеціальне засідання.

 

Розпорядження про проведення спеціального засідання Тупицький підписав ще 29 березня, через два дні після опублікування указу Зеленського про його звільнення з посади. Відзначимо, що самого Тупицького в суд не пускають співробітники держохорони, оскільки згідно президентського указу у нього немає повноважень займати посаду судді.

 

«Відповідно до статті 21, 33, 39 Закону України "Про Конституційний Суд України" скликати 12 квітня 2021 року о 12:00 спеціальне пленарне засідання Конституційного Суду України для розгляду питання про звільнення з посади суддів Конституційного Суду України Касмініна О.В. та Тупицького О. М. у зв’язку із видання указу президента України "Про деякі питання забезпечення національної безпеки України“ № 124/2021 від 27 березня 2021 року», — йдеться у тексті розпорядження.

 

Нагадаємо, що 27 березня 2021 року Володимир Зеленський підписав указ, яким скасував призначення Тупицького суддею КСУ. Своїм указом глава української держави скасував указ президента-втікача Віктора Януковича, який призначив Тупицького на цю посаду в 2013 році. Також Зеленський скасував указ від 17 вересня 2013 року про призначення суддею КСУ Олександра Касмініна.

 

Згодом представник президента в КСУ Федір Веніславський зауважив, що рішення Зеленського є законним і базується, очевидно, на протиправних діях Тупицького, які легалізовували анексію Криму в 2014 році.

 

Тупицький 29 березня підписав розпорядження про скликання Конституційного суду на 12 квітня 2021 року. Засідання буде присвячено указу президента Володимира Зеленського про скасування призначення Тупицького суддею КСУ.