У Запоріжжі попереджають про «італійський сценарій» пандемії: лікарні переповнені

14:40, 08.04.2021
У Запоріжжі попереджають про «італійський сценарій» пандемії: лікарні переповнені

Керівництво Запорізької ОДА під час онлайн-засідання щодо поширення коронавірусу в регіоні.

Найгірша ситуація з поширенням коронавірусу фіксується місті Запоріжжя станом на четвер, 8 квітня. Обласний центр наближається до найгіршого "італійського сценарію", адже деякі лікарні заповнені на 100%.

 

При цьому, Запорізька область перейшла до "червоної" карантинної зони.

 

Як повідомляє Україна молода, про це заявив голова Запорізької ОДА Олександр Старух під час онлайн-засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

 

"Ми йдемо по найгіршому "італійському сценарію" в обласному центрі. З киснем в нас все нормально, додаткові місця відкриємо. Питання - чи вистачить лікарів”, - сказав пан Старух.

 

Зауважимо, що  "італійський сценарій" розвитку епідемії - це коли зупинити спалах хвороби не вдається. Згідно з офіційними даними лабораторного центру МОЗ, за останню добу тільки в Запоріжжі було виявлено 622 випадки захворювання на коронавірус, 14 людей померло від ускладнень і лише 40 - одужали.

 

“В Запоріжжі у нас три чверті ліжок заповнені, в деяких лікарнях - до 100%. Необхідно вводити додаткові жорсткі обмеження. Локдауни давали результати”, - вважає голова облдержадміністрації.

 

Обласна влада нагадала керівникам територій про персональну відповідальність за епідемічну ситуацію на місцях.

 

“Я ходжу пішки і бачу як люди в маршрутках інколи їздять, ми маємо посилити контролюючі заходи. Дотримання маскового режиму чомусь стало факультативом. Хтось вважає, що це можна не робити. Ми, як державні органи, будемо вживати всі заходи, аби забезпечити виконання обмежень у повному обсязі. Ми чітко надали пропозиції щодо транспорту. Може в Запоріжжі зроблять аналіз і вирішать повністю закрити транспорт, але ми бачимо в цьому невеличку проблему, бо людям треба добиратись до лікарень. “Швидкі” - це не таксі. Більше того, людям треба зробити щеплення. Ці питання мають бути опрацьовані”, - наголосив Олександр Старух.

 

Як повідомляла "УМ", в останні дні Україна опинилася серед світових лідерів за показниками смертності від коронавірусу.