Брат одіозного голови ОАСК Вовка затриманий на хабарі у розмірі $100 тисяч

14:32, 06.04.2021
Брат одіозного голови ОАСК Вовка затриманий на хабарі у розмірі $100 тисяч

Детективи під час обшуків у ОАСК. (Фото НАБУ)

Детективи НАБУ затримали брата скандально відомого голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка - Юрія Зонтова, коли той намагався взяти 100 тисяч доларів хабаря.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє «Слідство.інфо» з посиланням на кілька незалежних одне від одного співрозмовників у правоохоронних органах.

 

У будівлі Окружного адмінсуду Києва журналісти помітили співробітників Національного антикорупційного бюро, які проводили там слідчі та процесуальні дії.

 

За неофіційними даними джерел, брат судді Вовка намагався отримати хабар у розмірі 100 тисяч доларів.

 

Водночас екснардеп і член наглядової ради "Укрзалізниці" Сергій Лещенко написав у соцмережах, що, за попередньою версією, хабар нібито призначався для самого пана Вовка.

 

 

При цьому, й сам Павло Вовк, який ігнорує повістки в суд у своєму кримінальному провадженні, підтвердив, що 6 квітня НАБУ проводить обшуки в ОАСК.

 

"Чекаємо новий потік піару і, звичайно ж, чергову фантастичну історію. Якщо минулого разу було "захоплення влади", то цього разу має бути щось ще дивовижніше", - написав одіозний суддя в соцмережі.

 

Водночас, інформацію про затримання брата Вовк у своєму дописі ніяк не коментує.

 

У свою чергу, в НАБУ офіційно підтвердили викриття корупціонерів у ОАСК:

 

«НАБУ і САП викрили «на гарячому» двох адвокатів, які обіцяли за 100 тис. доларів  США та через голову ОАСК (Вовка – Ред.) вирішити питання з одним із суддів ОАСК про позитивне рішення у справі за позовом суб'єкта господарювання. Детективи НАБУ здійснюють обшуки у приміщенні суду та за місцем проживання адвокатів. Один із них є близьким родичем голови ОАСК. Наразі це вся інформація, яку ми можемо розголосити з огляду на таємницю слідства», - повідомили у бюро.

 

Як повідомляла «УМ», НАБУ підозрює голову ОАСК Павла Вовка у створенні злочинної організації з метою захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя та створення штучних перешкод у їх роботі.