У Краснограді на Харківщині зняли з поїзда двох вояків через стрілянину

11:18, 06.04.2021
У Краснограді на Харківщині зняли з поїзда двох вояків через стрілянину

Стрілянина у поїзді добряче налякала пасажирів. (Фото Нацполіції)

Двоє військовослужбовців почали стріляти з табельної зброї у вагоні поїзда № 126 Київ – Костянтинівка. Ніхто не постраждав, але поїзд затримується. Дебоширів зняли з поїзда.

 

Як інформує УМ, про це повідомили в «Укрзалізниці».

 

«Завдяки злагодженим діям залізничників та Національної поліції обеззброєно двох пасажирів поїзда № 126 Київ – Костянтинівка – військовослужбовців, які відкрили стрілянину у вагоні.

 

Вказані особи мали дозвіл на носіння зброї. Попередньо встановлено, що постріли були зроблені із табельної зброї. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав.

 

Порушників було знято з поїзда спецпризначенцями на станції Красноград. Після проведення слідчих дій поїзд продовжив рух за маршрутом», - говориться в повідомлені «Укрзалізниці».

 

 За фактом хуліганства відкрито кримінальне провадження.

 

До прибуття правоохоронців залізничники робили все можливе, щоб 11 пасажирів вагону не постраждали.

 

Поїзд затримався в дорозі на кілька годин. Уже зібрана інформація щодо пересадок пасажирів вказано поїзда. Укрзалізниця організовує найбільш зручні стикувальні маршрути для пасажирів, які прямують далі залізницею.

 

У Нацполіції детально розповіли, як розвивалися події.

 

Повідомлення про те, що невідомі вчинили стрілянину в купе потягу сполученням "Костянтинівка-Київ" надійшло до Красноградського районного відділу поліції 6 квітня близько 02:00.

 

На місце події терміново прибули поліцейські, експерти, вибухотехніки, пересувна криміналістична лабораторія.

 

З’ясувалося, що двоє військових закрилися в купе потягу та стріляють з вогнепальної зброї. Місце події заблокували, пасажирів евакуювали. До операції залучили спецпризначенців КОРД.

 

Правопорушники забарикадувалися у купе та погрожували поліцейським у разі штурму відкрити вогонь на ураження.

 

Вказано, що в результаті чітких та злагоджених дій спецпризначенців зловмисників вдалося затримати протягом кількох хвилин. Ними виявилися двоє військовослужбовців, які прямували до Києва.

 

«На даний час один з них, 30-річний чоловік затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. З іншим правопорушником наразі працюють слідчі. За фактом події відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 1 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

 

За вчинення даного злочину передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років. Усі обставини події з’ясовуються», - додали в Нацполіції.