Столичні водії маршруток масово відмовляються виходити на рейси

14:34, 05.04.2021
Столичні водії маршруток масово відмовляються виходити на рейси

Столичні маршрутчики масово "бунтують" - їгнорують вихід на рейси

Через введення спецперепусток у Києві лавиноподібно зменшилася кількість маршруток через відмову водіїв виходити на рейси.

 

Як інформує УМ, про це повідомив голова Асоціації перевізників Києва та Київської області Ігор Мойсеєнко.

 

«У нас у зв’язку з карантинними обмеженнями, у зв’язку з тим, що постійно штрафують водіїв, вони відмовляються працювати. На минулому тижні по Києву звільнилося більше 250 водіїв. Сьогодні багато водіїв також відмовилися виходити, причина - та ж. Людина виходить на зупинку без спецперепустки, і її основна задача буде потрапити в громадський транспорт, якщо її не пускають - вона вступає в конфліктні ситуації», - пояснив голова Асоціації перевізників.

 

Також він додав: якщо людині все ж таки вдається зайти в маршрутку, то співробітники поліції накладають штраф не на пасажира, який без спецперепустки, а на водія. «Тому з цієї причини у нас стоять автобуси, багато водіїв сьогодні просто відмовилися виходити у рейси. Тому випуск у нас трошки зменшився, не знаємо в принципі, як буде завтра, тому що протягом дня вже починають машини знову з’їжджати», - заявив Мойсеєнко.

 

Раніше Мойсеєнко розповідав, що столичні перевізники не мали чіткого розуміння, як будуть працювати з понеділка, 5 квітня. Проте передбачав численні конфлікти та проблеми через спецперепустки. Водночас, з його слів, міська влада заплановану зустріч із перевізниками щодо роботи маршруток перенесла на невизначений час.

 

У КМДА повідомили, що на маршрутках приватних перевізників планується ввести перевірки дотримання епідограніченій контролюючими органами.

 

Також варто наголосити, що екстраординарною ситуацією враз скористалися столичні таксисти: поїздка, яка зазвичай  коштувала 130-170 грн, тепер обійдеться пасажиру у… 500-600 грн.

 

Подібне неподобство з боку зажерливих таксистів викликало цілу лавину обурень киян у соцмережах.