Столичні правоохоронці патрулюють у парках та перевіряють спецперепустки

12:03, 05.04.2021
Столичні правоохоронці патрулюють у парках та перевіряють спецперепустки

Нацполіція перевіряє спецперепустки в метро

Поліція в Києві у складі мобільних груп спільно із співробітниками Муніципальної охорони та військовослужбовцями Нацгвардії проводить профілактичну роботу щодо дотримання протиепідемічних заходів та перевіряють спецквитки на проїзд у громадському транспорті.

 

Як інформує УМ, про це повідомили у пресслужбі Нацполіції Києва.

 

Крім перевірки наявності спеціальних перепусток у пасажирів, які заходять на зупинках у громадський транспорт та метрополітен, посилені мобільні групи правоохоронців ще контролюють, аби транспорт не був переповнений.

 

Правоохоронці також патрулюють у лісопаркових зонах та інших громадських місцях, де можливе скупчення громадян. За допомогою гучномовця звертаються до перехожих та застерігають виконувати карантинні вимоги.

 

У поліції пояснили, що якщо на слова правоохоронця не реагують, тоді в поліцейського два варіанти: адмінпротокол або адмінпостанова. Це залежить від місця скоєння правопорушення.

 

Зазначається, що рейдові групи фіксують порушення карантину суб’єктами господарювання. У Нацполіції закликають громадян не порушувати встановлених протиепідемічних заходів, використовувати засоби індивідуального захисту та дотримуватись соціальної дистанції, аби не наражати себе та оточуючих на небезпеку.

 

 Нагадаємо, що Київська міська рада оприлюднила порядок отримання спеціальних перепусток на проїзд у громадському транспорті столиці під час локдауну, який стартував 5 квітня.

 

У Київраді звернули увагу, що кількість спецперепусток обмежена. Заяви від окремих осіб не приймаються. Влада показала спецперепустки на транспорт, яких мали видати близько 400 тисяч.