В українських лісах оголошено «сезон тиші»

15:25, 01.04.2021
В українських лісах оголошено «сезон тиші»

Дбаймо про "братів" наших менших

Із 1 квітня й до 15 червня настає кожного року так званий «сезон тиші». У цей період забороняється проведення заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою.

 

Як інформує УМ, у Держекоінспекції повідомили, що такий захід спрямований на охорону середовища існування, умов розмноження, шляхів міграції тварин та визначений Законом України «Про тваринний світ».

 

На квітень-травень припадає саме період масового розмноження диких тварин. Сторонній шум може налякати малюків та їхніх батьків і навіть змусити дорослих особин залишити гніздо або нору.

 

Під час «сезону тиші» суворо забороняється: пальба та полювання; проведення вибухових робіт; феєрверки; санітарні рубки лісу; використання моторних маломірних суден; проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах.

 

За порушення вимог щодо охорони середовища перебування і шляхів міграції, переселення, акліматизації та схрещування диких тварин статтею 87 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено такі санкції:

 

  • порушення вимог щодо охорони середовища перебування і шляхів міграції, переселення, акліматизації та схрещування диких тварин – тягне за собою накладення штрафу на громадян від 510 до 850 грн і на посадових осіб – від 850 – 1190 грн;

 

  • невжиття заходів щодо запобігання загибелі диких тварин, погіршенню середовища їх перебування та умов міграції або добування диких тварин, які зазнають лиха, – тягне за собою накладення штрафу від 850 – 1190 грн.

 

Тож шановні співгромадяни, не будьмо егоїстами й давайте дбати не лишень про свої забаганки, але й про здоров’я та спокій «братів" наших менших!