«Інтерсіті» під Запоріжжям зійшов з рейок: потяги Укрзалізниці курсують із запізненням

12:24, 30.03.2021
«Інтерсіті» під Запоріжжям зійшов з рейок: потяги Укрзалізниці курсують із запізненням

Ніхто з людей під час інциденту не постраждав.

У Дніпропетровській області, біля селища Славгорода, в зійшов з рейок потяг "Інтерсіті" "Київ – Запоріжжя". За попередньою інформацією, машиністу довелося екстрено загальмувати.

 

Як інформує УМ, сталося це через пошкодження рейок, повідомив в ефірі одного з телеканалів заявив голова філії Укрзалізниці Олександр Перцовський.

 

Машиніст потяга "Київ – Запоріжжя" негайно зупинив поїзд, коли побачив, що з рейками щось не так.

 

Є попередній коментар машиніста, що була проблема з путями, але це все буде вивчати на місці комісія у всіх деталях, – розповів Перцовський.

 

Те, що машиніст одразу зреагував на пошкодження шляхів – один із чинників, який дозволив обійтися без жертв, підкреслив голова філії Укрзалізниці.

 

На перегоні біля станції Славгород тривають відновлювальні роботи. Піднято вже 3 вагони з 6-ти. За цим фактом слідчий Синельниківського районного управління поліції відкрив кримінальне провадження за ст. 276 (порушення правил безпечного руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту) Кримінального кодексу.

 

"Ми пропустили ранковий Інтерсіті 737 із Запорожжя і зараз почне працювати техніка для подальшого відновлення, тож перегін буде закрито для робіт. Потяги з та на Маріуполь, Новоалексіївку, Запоріжжя будуть пущені в об'їзд. Кожного пасажира моніторимо і до місця призначення доставимо - в Дніпрі працюватимуть автобуси для підвозу та автівки до менших станцій. Затримки будемо мінімізувати та давати постійно оновлення статусу. Дякуємо всім за розуміння!", написав Перцовський у Facebook.

 

Зауважимо, близько 15 години 29 березня потяг із Києва зійшов з рейок. Він не доїхав до кінцевої станції в Запоріжжі лише 50 кілометрів. З рейок зійшли 6 із 9 вагонів Hyundai: у них перебували 88 пасажирів. Ніхто з людей під час інциденту не постраждав.

 

Після того, як це трапилося, Укрзалізниця почала розв'язувати питання довозу пасажирів.

 

 

Як повідомив національний перевізник, поїзд №731 Запоріжжя – Київ вже вирушив із Запоріжжя і прямує із затримкою орієнтовно до 4 – 5 годин.

 

Посадка на поїзд №731 у Дніпрі планується о 19:30. Тим часом пасажирів безкоштовно розмістили у залах очікування.

 

Також із запізненням прямують:


№070 Маріуполь – Львів;
№738 Запоріжжя – Київ;
№012 Новоолексіївка – Київ;


№010 Маріуполь – Київ;
№116 Бердянськ – Київ;
№088 Новоолексіївка – Ковель.


Час запізнення становить приблизно 1 – 2 години. Однак він може корегуватися.

 

"Зазначені вище рейси прямуватимуть стандартним маршрутом, але з уповільненням по швидкості. Просимо пасажирів з розумінням поставитися до ситуації, а також безкоштовно скористатися залами підвищеного комфорту на вокзалах", - написали в УЗ.


https://novyny.24tv.ua/cherez-avariyu-nizka-potyagiv-ukrzaliznitsi-kursuyut-novini-ukrayini_n1582787