Катівня «Ізоляція» в Донецьку: Офіс генпрокурора повідомив про підозру двом бойовикам

11:45, 30.03.2021
Катівня «Ізоляція» в Донецьку: Офіс генпрокурора повідомив про підозру двом бойовикам

Підозрювані катували громадян електричним струмом та застосовували до них фізичне насилля й тортури.

Офіс генерального прокурора оголосив підозру двом бойовикам через катування людей на території колишнього заводу «Ізоляція» в окупованому Донецьку.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

 

Слідство встановило, що з 2016 року і по теперішній час так звані оперуповноважені «МГБ ДНР» систематично незаконно викрадали цивільних осіб та утримували їх на території колишнього заводу «Ізоляція».

 

Окрім того, підозрювані катували громадян електричним струмом та застосовували до них фізичне насилля й тортури. Їм заочно повідомили про підозру в участі у не передбачених законом воєнізованих формуваннях, порушенні законів та звичаїв війни, вчинених за попередньою змовою групою осіб.

 

Слідство встановило майже 40 цивільних постраждалих осіб, які утримувались у підпільній в’язниці «Ізоляція». Про підозру повідомили 9 особам, причетним до незаконного утримання українських цивільних громадян та військових у підпільній катівні.

 

Як повідомляла УМ, розслідувачі Bellingcat встановили особи трьох росіян, які причетні до тортур у вʼязниці «Ізоляція» — це концтабір «МДБ ДНР» на базі артплатформи «Ізоляція» в Донецьку
У мережі показали фото з катівні «Ізоляція». Її вважають концтабором бойовиків «ДНР». 


28 січня 2021 року Офіс генпрокурора повідомив, що у злочинах на території катівні «Ізоляція» підозрюються 5 осіб, але в цілому їх близько 50.