Пенсіонерку з Севастополя Довгополу засуджено до 12 років за «держзраду» на користь України

13:20, 29.03.2021
Пенсіонерку з Севастополя Довгополу засуджено до 12 років за «держзраду» на користь України

Вирок може бути оскаржений в апеляційній інстанції.

Так званий Севастопольський міський "суд" засудив до 12 років колонії громадянку України Галину Довгополу, визнавши її винною нібито в держзраді на користь розвідки Міноборони України.

 

Як інформує УМ, про це ТАСС повідомило джерело в силових структурах.

 

"Севастопольський міський суд визнав Довгополу Галину Павлівну винною в скоєнні злочину, передбаченого ст. 275 КК РФ ("Державна зрада"). Вироком суду їй призначено 12 років позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму", - сказав співрозмовник агентства.

 

Вирок законної сили не набув чинності і може бути оскаржений в апеляційній інстанції.

 

Зі свого боку в суді повідомили, що засуджена за держзраду росіянка Довгопола нібито збирала для України розвіддані про Чорноморський флот.

 

Як повідомляли раніше правозахисники, ФСБ Росії звинуватила жінку в тому, що її нібито «завербували українські спецслужби» і вона «за завданням Головного управління розвідки цілеспрямовано здійснювала збір секретних відомостей військового характеру».

 

В листопаді 2019 року підконтрольний Росії Ленінський районний суд Севастополя щодо підозрюваної в шпигунстві на користь України обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту терміном на два місяці – до 26 січня 2020 року. Про це повідомлялося на сайті суду без зазначення персональних даних заарештованої.

 

Жінці інкримінують ст. 275 російського Кримінального кодексу, яка передбачає безальтернативне покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 12 до 20 років.