Про пожежу в соборі Паризької Богоматері знімуть фільм

18:19, 26.03.2021
Про пожежу в соборі Паризької Богоматері знімуть фільм

Фільм вийде в прокат у квітні 2022 року

Знаменитий французький режисер Жан-Жак Анно знімає фільм про пожежу в соборі Паризької Богоматері, яка сталася 2 роки тому в Парижі.

 

Як інформує УМ, про це передає Euronews.

 

Тоді весь світ припав до екранів і з жахом спостерігав, як полум'я поступово руйнувало покрівлю, шпиль, як до Нотр-Даму прибували все нові наряди пожежників, які зрошували стіни з брандспойтів, щоб зберегти хоча б частково вітражі і внутрішнє оздоблення.

 

Стіни встояли, але шпиль, зроблений з особливим чином обробленого дуба, згорів.

 

Знамениті реліквії, включаючи Терновий вінець, дивом зуміли врятувати.

 

Режисер Жан-Жак Анно проводить натурні зйомки в Бургундії, в Сансі, в соборі св. Стефана, одній з перших споруд, побудованій у готичному стилі. Цю церкву в Сансі називають ще «матір'ю Нотр-Дам».

 

«Я вирішив знімати фільм, тому що в цій події було щось, що зворушувало душі. Я тут же сів за написання сценарію», – каже Жан-Жак Анно.

 

Майже двісті років тому великий Гюго, щоб врятувати Нотр-Дам, який збиралися знести, написав роман під тією ж назвою, зазначає телеканал.

 

Фраза про те, що «великі події мають масштабні наслідки» в момент, коли Франція намагається впоратися з пандемією, здається пророчою. Більше як через рік після пожежі у Парижі відкрили площу перед собором Паризької Богоматері, попередньо очистивши її від свинцю.

 

Як повідомляла "УМ", Собор Паризької Богоматері загорівся ввечері понеділка, 15 квітня 2019 року, близько 18.50 за місцевим часом. Під час пожежі загорілося горище будівлі, згодом обвалилися дах і шпиль Собору. Пожежу пов'язують з ремонтом, який тривав у приміщенні.
 
Уранці 16 квітня пожежу в Нотр-Дамі вдалося зупинити. Частину святинь, в тому числі терновий вінець Ісуса Христа, вдалося врятувати з палаючого Собору Паризької Богоматері.
 
Як стало відомо пізніше, працівники Собору Паризької Богоматері протягом 23 хвилин самостійно шукали джерело займання після того, як спрацювала пожежна сигналізація.
 
Настоятель Собору Паризької Богоматері повідомив, що можливою причиною пожежі у храмі міг стати комп'ютерний збій.
 
Нагадаємо також, парламент Франції схвалив законопроект про відновлення собору Нотр-Дам.
 
Зазначимо, одразу після пожежі було розпочато збір коштів на відновлення Нотр-Даму, а сім'я бізнесменів-мільярдерів з Франції Піно зокрема заявляла, що готова пожертвувати на відновлення Собору Паризької Богоматері 100 мільйонів євро.