В Україну відправили партію вакцини Sinovac з Китаю

12:15, 26.03.2021
В Україну відправили партію вакцини Sinovac з Китаю

Sinovac стане другим препаратом, яким українцям робитимуть щеплення проти COVID-19.

В Україну з Китаю 25 березня відправили першу партію вакцин компанії Sinovac Biotech. Вона складається із 1 мільйона 915 тисяч доз препарату.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Посольство України в Китаї.

 

Вакцину зареєструвало українське Міністерство охорони здоров'я 10 березня. Вона стане другим препаратом, яким українцям робитимуть щеплення проти COVID-19.

 

"Завдяки наполегливим зусиллям посольства 25 березня в Україну відправили першу партію вакцини проти COVID-19 CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech", - мовиться у повідомленні.

 

У відомстві наголосили, що вакцина пройшла всі етапи клінічних випробувань. Її ефективність та безпечність офіційно підтвердили.

 

У посольстві додали: "Вакцина широко застосовується для захисту населення від пандемії у КНР, Бразилії, Мексиці, Чилі, Туреччині, Індонезії, Таїланді, Малайзії тощо".

 


 

30 грудня 2020 року уряд повідомив, що в Україну постачатимуть вакцину CoronaVac. Займатися цим доручили приватній групі фармацевтичних компаній "Лекхім".

 

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявляв, що наша держава закупить китайську вакцину, якщо її дієвість становитиме не менш ніж 70%. Перші дослідження показали, що ефективність препарату становить лише 50,38%. Тоді в уряді заявили, що чекатимуть офіційного звіту компанії.

 

Наразі українцям роблять щеплення проти коронавірусу вакциною Covishield компанії AstraZeneca, яку виготовляють в Індії. 23 лютого в Україну прибула перша партія вакцини – 500 тисяч доз.