На Одещині померла військова ЗСУ: напередодні їй робили щеплення від COVID-19

10:19, 24.03.2021
На Одещині померла військова ЗСУ: напередодні їй робили щеплення від COVID-19

Усе сталося у селищі Чорноморському Лиманського району

В Одеській області у позаслужбовий час втратила свідомість контрактниця ЗСУ. Жінку намагалися реанімувати медики, однак марно.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє командування Медичних сил ЗСУ.

 

Сталося це поза межами військової частини. Співслужбовці викликали жінці швидку та повідомили медичну службу військової частини.

 

Військовослужбовиця найближчим часом мала бути залучена до несення служби в районі проведення ООС. 21 березня з дотриманням усіх алгоритмів її щепили від COVID-19.

 

Щеплення зробила мобільна бригада з імунізації від Департаменту охорони здоров’я Одеської ОДА. Зі слів начальника медичної служби військової частини, де вона проходила службу, на свій стан здоров'я вона не скаржилася. Проте, з анамнезу вона страждала на гіпертонічну хворобу.

 

У ЗСУ наголосили: просять не робити квапливих висновків щодо причин смерті жінки. Усе має з'ясувати судово-медична експертиза, яку призначили на 24 березня.
В Одеській облдержадміністрації повідомляють, що у той же день, та ж мобільна бригада щепила 120 людей. Усі ці люди почуваються добре.

 

Як повідомляють у місцевий телеграм-каналах, усе сталося у селищі Чорноморському Лиманського району. Жінка зомліла прямо біля магазину.

 

У Міністерстві охорони здоров'я прокоментували смерть одеської військовослужбовиці після вакцинації. Жінка померла внаслідок гострих розладів кровообігу.

 

Вона мала хронічні серцево-судинні захворювання та інші супутні хвороби.

 

Станом на 19 березня у світі ввели понад 397 мільйонів доз вакцини проти COVID-19. Згідно х даними ВООЗ не зафіксували жодного випадку смерті від вакцини проти коронавірусу. Водночас за даними Центру громадського здоров’я, серцево-судинні захворювання є головною причиною всіх смертей в Україні – 67%.

 

Як повідомляла УМ, в Україні виробників вакцин проти коронавірусу позбавили відповідальності за можливі побічні ефекти після щеплення. Це вимога усім країнам, які беруть участь в програмі COVAX.