«Занадто багато смертей»: Дніпро вводить жорсткий карантин

11:55, 23.03.2021
«Занадто багато смертей»: Дніпро вводить жорсткий карантин

Міська влада Дніпра прийняли рішення про введення в місті жорсткого карантину. Посилені обмеження вводяться з четверга, 25 березня.

 

Як інформує УМ, про це повідомив мер Дніпра Борис Філатов в Facebook.



За його словами, відповідне рішення ухвалила міська комісія з надзвичайних ситуацій.

 

Мер Дніпра Борис Філатов заявив, що вірус стає все агресивнішим, а пацієнти у важкому стані все молодшають. 

 

"Занадто "помолодшали" важкі хворі. Занадто багато смертей", - заявив мер Дніпра.

 

"І хоча Дніпро поки ще не в "червоній" зоні ( і, сподіваюся, не буде ) прийнято вольове рішення зробити це. На відміну від інших територіальних громад ми не будемо тягнути "до упору", а потім мучитися з колапсом системи охорони здоров'я", - написав Філатов.

 

Філатов додав, що Дніпро намагатиметься зробити обмеження "максимально комфортними для бізнесу" і вже думає над механізмом компенсацій з місцевого бюджету.

 

Згідно рішенням міської комісії з 24 березня по 13 квітня вводяться такі обмеження: пільгові перевезення пасажирів можна в період з 10:00 до 15:00. При цьому в години "пік" збільшать кількість пасажирського транспорту; дозволений прийом відвідувачів у заклади торгівлі, закладах громадського харчування та побутового обслуговування за умови одночасного перебування не більше ніж одного відвідувача на 10 кв. м загальної площі приміщення. Відвідувачі та обсуживающий персонал повинні бути в масках; заборонено проведення спортивних матчів зі глядачам; з 29 березня перевести на дистанційне навчання учнів 5-11 класів. Молодші класи будуть вчити в школах.

 

При цьому буде вирішено: прийом відвідувачів кінотеатрами, театрами та іншими закладами культури при наповненості залів менше 50%; діяльність закладів фізичної культури, крім проведення групових занять, і при знаходженні в приміщенні не більше 1 відвідувача на 20 кв.м; робота басейнів при дотриманні умови перебування на доріжці не більше двох відвідувачів.

 

За добу у Дніпропетровській області виявили 604 нових випадки зараження коронавірусом В Україні за добу виявили рекордну кількість смертей через коронавірус .
 

Як повідомляла УМ, Кабінет Міністрів 22 березня посилив правила в'їзду в Україну для іноземців. Тепер у нашу державу впускатимуть людей лише при наявності негативного результату ПЛР-тесту на коронавірус.