Фаєри під СІЗО: в Одесі Стерненка привітали із 26-річчям

17:36, 20.03.2021
Фаєри під СІЗО: в Одесі Стерненка привітали із 26-річчям

Акція на підтримку Стерненка зібрала під стінами СІЗО Одеси до трьох десятків людей.

Активіст Сергій Стерненко святкує свої 26 років у СІЗО, де перебуває вже третій тиждень.. В Одесі активісти привітали Сергія Стерненка із днем народження – під СІЗО зібрались близько двох десятків людей. Серед них були члени громадської організації «Солідарна Молодь», друзі засудженого відеоблогера та інші одеські активісти.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Радіо Свобода.

 

Як наголосила співорганізаторка заходу, голова одеського осередку «Солідарної Молоді» Марина Бойко, засудження Стерненка – це «проросійський реванш і показова розправа над патріотичним активістом».

 

«Ми прийшли, щоб привітати Сергія із днем народження – йому сьогодні 26 років. Він зараз знаходиться в СІЗО за сфабрикованими обвинуваченнями і про це знає вся країна і не бачить лише президент», – заявила Бойко.

 

 

Також на мітингу виступив один з адвокатів Стерненка Вадим Оксюта. Він подякував активістам за підтримку свого клієнта і пообіцяв, що той вийде з СІЗО не зламавшись.

 

«Він розуміє, що це тільки початок. Що цей той переломний момент, який треба витримати. І він його витримає із гідністю. Ми вчора подали апеляційну скаргу на вирок, який, повірте мені, не витримує жодної критики. Коли на чорне кажуть біле, коли дають три роки за пістолет, стартовий шумовий, без жодних змін в конструкції і кажуть, що це зброя», – заявив Оксюта.

 

Акція зібрала до трьох десятків людей. За словами організаторів заходу, більшість одеситів, які хотіли підтримати Сергія Стерненка, поїхали на акцію до Києва. Акція завершилась підпаленням кількох «фаєрів» і виконанням українського гімну.

 

 

Сергій у кожному листі і зверненні дякує своїм прихильникам і просто небайдужим. Каже: це мотивує і не дозволяє здаватися, дає сили йти далі і боротися-боротися-боротися в судах.

 

Як повідомляла «УМ», 27 лютого в Україні відбулися чергові акції на підтримку Сергія Стерненка під час яких тисячі українців вимагали його звільнення із СІЗО і звільнення з посад керівників правоохоронних органів із заплямованою репутацією. 

 

23 лютого Приморський райсуд Одеси оголосив вирок активісту Сергію Стерненку у справі за обвинуваченням у викраденні людини – сім років і три місяці ув’язнення із конфіскацією половини майна.

 

Після оголошення рішення суду Стерненко коротко поговорив, за його твердженням, із президентом Зеленським по телефону, якому «подякував» за вирок.

 

Його взяли під варту і відправили до СІЗО до оскарження вироку.