Зеленський підписав указ про створення Центру протидії дезінформації

09:17, 20.03.2021
Зеленський підписав указ про створення Центру протидії дезінформації

Орган функціонуватиме при Раді нацбезпеки

Президент Володимир Зеленський підписав указ "Про створення центру протидії інформації" 19 березня. Глава держави, таким чином, увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони про функціонування нового органу для боротьби з пропагандою та фейками.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Офіс Президента.

 

Указ президента опублікували на сайті його офіційного інтернет-представництва. Указ набирає чинності з моменту його опублікування. Контроль за виконанням рішення поклали на секретаря РНБО Олексія Данілова.

 

Зазначимо, що раніше ідею створення Центру протидії дезінформації озвучив саме президент Володимир Зеленський. Ініціативу глави держави підтримали на засіданні РНБО 11 березня.

 

Орган функціонуватиме при Раді нацбезпеки – у ситуаційному центрі на Банковій, у Києві. До роботи залучать представників розвідувальної спільноти, а також усі відповідні міністерства та відомства.

 

Мета діяльності Центру, передусім, – протидія російській пропаганді та дезінформації.

 

Як раніше повідомив голова Офісу Президента Андрій Єрмак Центр протидії дезінформації готові запустити на базі РНБО , бажання співпрацювати з новоствореним органом уже виявили партнери з-за кордону.

 

Як повідомляла УМ, Зеленський фейковою цитатою Шевченка показав, як працює дезінформація.