Андрій Садовий планує «закрити» Львів через поширення коронавірусу

19:42, 16.03.2021
Андрій Садовий планує «закрити» Львів через поширення коронавірусу

У Львові підготували ліжка для хворих на коронавірус. (Фото з ФБ-сторінки Андрія Садового)

Міський голова Львова Андрій Садовий вражений стрімкими темпами зростання кількості нових інфікованих коронавірусом: лише цієї доби, у вівторок у Львові їх виявили понад 652 – найбільше за час пандемії.

 

Відтак, мерія готова до жорстких обмежень та якнайшвидшого розгортання додаткових COVID-ліжок.

 

Як повідомляє Україна молода, про це пан Садовий заявив після засідання міської ТЕБ і НС у вівторок ввечері.

 

"У сьогоднішній ситуації ми стоїмо взагалі перед питанням, щоб закрити місто. І кафе, і ресторани – все, якщо динаміка не буде сповільнюватися", - наголосив мер міста Лева.

 

За його словами, у зв’язку зі стрімким зростанням кількості хворих на COVID-19, Львів робить кроки, аби уникнути жорсткого локдауну та переходу в червону зону. Зокрема, учнів 5-11 класів перевели на дистанційне навчання, заборонили проведення спортивних змагань у приміщеннях та масові бенкети.

 

 

У свою чергу, голова Львівської ОДА Максим Козицький звернувся до Садового, зазначивши, що в ситуації, яка склалася, винна саме міська влада, адже ще 5 березня облдержадміністрація рекомендувала перевести всі освітні заклади, крім дошкільних та спеціальних закладів освіти, на віддалене навчання.

 

Наразі у Львові планують розгорнути щонайменше 5 додаткових госпіталів через зростання кількості важких хворих на коронавірус у місті.

 

Зазначимо, що на Львівщині за попередню добу провели 2 289 досліджень на коронавірус, із них 1 065 - позитивні. 

 

Як повідомляла «УМ», мер Києва Віталій Кличко закликав уряд посилити карантин в столиці, інакше тут «буде другий Буковель».