Коронавірус: у США тестують нові ліки Molnupiravir

13:12, 09.03.2021
Коронавірус: у США тестують нові ліки Molnupiravir

Molnupiravir є противірусним препаратом й приймається перорально.

Американський виробник ліків Merck  спільно з біотехнологічною компанією Ridgeback Biotherapeutics  оприлюднили попередні результати успішних досліджень дієвості експериментального противірусного лікування препаратом Molnupiravir.

 

Як передає УМ, про це повідомляють американські ЗМІ  у вівторок.

 

Зазначається, що препарат був протестований на більш як двох сотнях пацієнтів з коронавірусом, які не потребували госпіталізації.

 

У групі хворих, що отримували препарат, зафіксували швидше зниження рівня заразності вірусу, ніж у тих пацієнтів, які входили до групи плацебо.

 

Провідний дослідник та професор Медичної школи Університету Північної Кароліни Доктор Вільям Фішер заявив, що висновки досліджень є багатообіцяючими, і дієвість препарату потрібно піддати додатковому вивченню.

 

Зауважимо, що Molnupiravir  є противірусним препаратом й приймається перорально. Принцип дії заснований на пошкодженні вірусу при його реплікації.

 

Як повідомляла «УМ», міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив про необхідність прискорити вакцинацію від коронавірусу. На його думку, в Україні вже повинні були вийти на рівень в 10 тисяч щеплень на день, але поки темпи більш ніж втричі нижчі.