В Івано-Франківську виявили «британський» коронавірус

10:20, 04.03.2021
В Івано-Франківську виявили «британський» коронавірус

2 випадки інфікування мутованим збудником начебто підтвердили в Івано-Франківську.

Британський штам коронавірусу вже в Україні. 2 випадки інфікування мутованим збудником начебто підтвердили в Івано-Франківську.

 

Як інформує УМ, про це стверджують журналісти "Сьогодні" із посиланням на коментар з Інституту епідеміології та інфекційних хвороб. Саме там, мовляв, заявили, що українці вже мають справу з "британським" коронавірусом.

 

За даними ЗМІ, в Івано-Франківську виявили 2 випадки інфікування новим штамом коронавірусу – "британським". Інформацію ЗМІ підтвердили в Інституті епідеміології та інфекційних хвороб.

 

Хворі перебувають під наглядом медиків.
 

"Люди, які будуть щеплені, вони не захворіють "британським". А якщо вони захворіють "південноафриканським", хтось із них, то хвороба пройде легко. І ніхто з них не помре", - запевнила вірусологиня Алла Мироненко.

 

Зауважимо, 25 лютого іншу інформацію озвучив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов. Він розповів, що у Німеччині перевірили 48 зразків з України на наявність нових штамів коронавірусу – і не виявили жодного.

 

А вже 3 березня голова парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький припустив, що зрост ання захворюваності в Україні може бути пов'язане саме з мутаціями коронавірусу.

 

Івано-Франківська область – серед лідерів за кількістю нових випадків COVID-19. Загалом на Прикарпатті інфікованих виявляли понад 65 тисяч, хворих зараз (станом на початок березня 2021) – майже 15 тисяч.

 

Заповненість ліжкомісць сягає понад 90% – у деяких регіонах Івано-франківської області. Тож вона перебуває у червоній зоні карантину, а Державна служба з надзвичайних ситуацій розгорнула там мобільний госпіталь.

 

Як повідомляла УМ, мер Івано-Франківська Руслан Марцінків звернувся до Кабінету міністрів з проханням надати місту можливість розгорнути додаткові ліжка та надати більше вакцин проти коронавірусу.