Справи Майдану: Кличко дав свідчення суду

13:31, 03.03.2021
Справи Майдану: Кличко дав свідчення суду

Під час допиту меру довелося відповідати й на питання адвокатів ексберкутівців.

Міський голова Києва Віталій Кличко був викликаний у якості свідка з боку обвинувачення у справі розстрілів на Майдані у 2014 році. Під час допиту меру довелося відповідати й на питання адвокатів ексберкутівців.

 

Як інформує УМ, їх звинувачують у розстрілі 48 активістів Революції Гідності. Процес відбувається у Святошинському районному суді, пише сам Кличко у своєму телеграм-каналі.

 

Водночас РБК передає, що відповідаючи на запитання адвокатів ексберкутівців, Кличко заявив, що лідери опозиційних сил не могли тоді повною мірою контролювати протестувальників.

 

"Слова про 100%-ве управління Майданом - це перебільшення", - підкреслив він.

 

Кличко також зазначив, що лідери опозиції на Майдані закликали агресивних протестувальників не піддаватися на провокації, вести себе мирно і не використовувати вогнепальну зброю.

 

Він зазначив, що серед мітингувальників були різні групи людей, в тому числі й ті, хто пропонував більш радикальні дії по відношенню до правоохоронців, і ті, хто закликав діяти більш стримано.

 

При цьому Кличко впевнений, що таких радикальних груп була меншість , і вони не впливали на загальний настрій мітингувальників.

 

Він також повідомив, що в момент розстрілу активістів вранці 20 лютого 2014 року перебував на зустрічі з європейськими послами в німецькому посольстві в Києві.

 

Як повідомляла УМ, державне бюро розслідувань найближчим часом передасть до суду провадження стосовно організаторів та виконавців злочинів на Майдані, які переховуються в Росії.

 

Рада визнала Революцію Гідності одним з ключових моментів становлення української держави